Spring naar inhoud
Inloggen

Google for jobs helpt jou met het invullen van de vacatures

blog

Leestijd
3 min lezen
Datum

Wist je dat 73% van de werkzoekenden zoekacties beginnen via Google? Dit was natuurlijk voor Google een kans en hiermee werd de tool Google for Jobs geboren. Kan jij ook wel wat hulp gebruiken van het vervullen van vacatures?

Auteur
Anna Slooff
Functie
Specialist digitale arbeidsmarktcommunicatie

Wat is Google for jobs ?

Waarschijnlijk ken je onbewust de structured data van Google al. Als je namelijk een nieuwe laptop zoekt en via Google begint met zoeken krijg je middels Google Shopping zoekresultaten terug. Dit is data die geïndexeerd is door Google middels structured data. 

Google for jobs doet hetzelfde als Google Shopping, maar dan specifiek voor vacatures. 

Een tool waar binnen en buiten de recruiterwereld al veel over geschreven en gespeculeerd is. Op dit moment is Google for Jobs namelijk nog niet actief binnen Nederland. Maar overal wordt gezegd dat dat niet lang meer duurt, gezien de tool al wel in gebruik is in Amerika, UK, Frankrijk en ook Duitsland. 

Google for jobs is vergelijkbaar met Google Shopping, maar dan voor vacatures

Met jouw organisatie aan de slag

In de tijd dat we alles online doen en er voor werkzoekende een groot aanbod is en voor recruiters een strijd voor personeel, is het belangrijk om je vacatures goed op orde te hebben. Google for Jobs heeft zich in Spanje al bewezen met in een maand een toename van 366% aan organic search op vacatures en 289% meer solicitatiekliks. 

Maar waar begin ik?

Voor Google for Jobs zijn er 11 datapunten belangrijk, waarbij er 6 verplicht zijn en 5 wenselijk. 

Verplicht

  • Datum van publicatie 
  • Vacature omschrijving in HTML 
  • Bedrijfsnaam 
  • Exacte werklocatie(s) 
  • Functietitel 
  • Sollicatiedeadline

Wenselijk 

  • Locationrequirements 
  • Salaris
  • Type contract 
  • Vacature ID 
  • Job location type 

Je webbouwer kan je helpen met het implementeren van het script voor Google for Jobs. 

Nog meer te doen?

Naast dat het belangrijk is om je structured data goed op orde te hebben krijg je van Google punten op goede vacatureteksten en bereik je hiermee een hogere ranking in Google. Zorg daarnaast ook dat je sitemap goed op orde is. 

Een goede tool na het lanceren van structured data, zoals bijv Google for jobs, is de structured testing tool. Hiermee kan je checken in hoeverre je op de goede weg zit en waar je de vacatures nog aan dient te passen. 

Een 404-pagina is het laatste wat je je potentiële werknemer voor wilt schotelen

Get crawled in a minute met de indexing API

Nog een stap extra om er echt zeker van te zijn dat jij met jouw organisatie voorop loopt als het gaat om arbeidscommunicatie? Dan kunnen wij je bijstaan in het implementeren van Google Indexing API. Deze API zorgt ervoor dat als je een vacature offline haalt, omdat deze bijvoorbeeld verlopen is of omdat deze vervuld is, Google hier real time van op de hoogte is. En deze vacature per direct niet meer zichtbaar is in de zoekengine van Google. Je wilt natuurlijk niet ’nee hoeven verkopen’ of nog erger dat de potentiële werknemer een 404 pagina voorgeschoteld krijgt.

Heb je vragen?

Ik denk graag met je mee

Anna Slooff

Specialist digitale arbeidsmarktcommunicatie

06 40283352 a.slooff@iwink.nl